Ziua Internațională a Siguranței pe Internet în Gimnaziul Nr.65

 

Ziua Internațională a Siguranței pe Internet a ajuns la cea de-a 20-a ediție. Este marcată anual, la nivel mondial, îl luna februarie. În acest context au fost organizate discuții cu elevii Gimnaziului Nr. 65, având ca scop:  creșterea gradului de conștientizare publică pentru un internet mai bun și mai sigur,  informarea despre scurgerile de date, precum și combaterea conținutului ilegal și hărțuitor.

 

Internetul a revoluționat lumea, devenind în același timp și una dintre tehnologiile cele mai provocatoare la nivel mondial. Pe de o parte, aceasta facilitează comunicarea între oameni aflate în diferite colțuri ale planetei, pe de altă parte nici nu ne dăm seama de riscurile la care suntem expuși, inclusiv pe numeroasele platforme sociale, dar cei mai afectați sunt copii. Dorința de popularitate, dorința de a cunoaște persoane noi, lipsa unui control în spațiul virtual îi aduce în preajma unor situații periculoase, de aceea sunt necesare a fi discutate subiecte legate de securitatea cibernetică cu elevii Gimnaziului.

În scopul protecției copiilor în spațiul virtual și contracarării unor eventuale capcane, întinse de persoane cu intenții dubioase, au fost făcute următoarele recomandări:

– Nu da click pe orice link;
– Ai mare grijă la prieteniile pe care le legi online și ce informație ți se solicită;
– Folosește parole sigure și întotdeauna diferite;
– Ai grijă ce descarci de pe internet;
– Când ai terminat de folosit internetul, închide toate ferestrele private sau deconectează-te;
– Nu oferi niciodată informații personale celor pe care i-ai cunoscut în mediul online;
– Nu deschide e-mailuri sau fișiere primite de la persoane necunoscute.