Săptămâna Claselor Primare cu genericul: „Orice copil este un artist”

Perioada 14-21 noiembrie a fost dedicată Săptămânii Claselor Primare cu genericul: „Orice copil este un artist”.

 

În prima zi a fost organizat careul de deschidere al săptămânii și anunțat planul de activitate pentru următoarele zile. Tot în cadrul careului a avut loc prima activitate din program – Victorina: „Cine-i mai isteț?” Și știți cine a fost cel mai isteț? Mihail Guțu (clasa a IX-a), îi spunem bravo pentru istețimea și intelegența de care a dat dovadă.

 

În a doua zi, marți 15 noiembrie, elevii Gimnaziului Nr.65 au luat creta în mână și la desene pe asfalt s-au pornit având tematica „Povești cu care crești”. Ideea acestei activități aparține Dnei Zacuțel Oxana.

 

În ziua de miercuri, 16 noiembrie Platoul emisiunii „100 de Moldoveni au zis” a ajuns în Condrița, mai exact în Gimnaziul Nr.65. Moderatoarea emisiuni a fost Dna Viorica Boico, lupta a fost între eroii echipelor „ÎNVINGĂTOARELE” și „REGII-W2” formate din elevii claselor primare. Cei mai rapizi și exacți pentru a oferi răspuns la întrebări au trebuit să spargă balonul. Câștigătorii concursului au fost: ÎNVINGĂTOARELE.

Pentru aplauze și susținere, bineînțeles că au fost elevii instituției și cadrele didactice. Pentru acest game-show spunem Mulțumim încă o dată Dnei Viorica și echipelor participante.

 

Iar, joi 17 noiembrie am fost oaspeții unei lecții publice în clasa a III-a. Subiectul lecții: Legătura dintre adunare și scădere.

Astfel, am explorat în lumea cifrelor, exercițiilor, jocul didactic (Peștele în acvariu), al tabelelor și exercițiilor în lanț, am călătorit prin junglă, am văzut decodificarea unui exercițiu și am aflat că GHEPARDUL este cel mai rapid animal. Toate aceste activități au fost realizate de Dna învățătoare Glavan Cristina împreună cu elevii clasei a III-a. Toți elevii au fost activi și implicați, iar ca recompensă au primit diplome și aplauze.

 

Vineri, 17 noiembrie s-a încheiat săptămâna cu poezii și compuneri scrise de elevii claselor primare, având tematica: „Satul meu natal”.

 

În toată această perioadă elevii au fost ghidați de doamnele învățătoare Zacuțel Oxana, Boico Viorica, Glavan Cristina.