Campania „Să creștem fără Violență”

 

În perioada 01-30 noiembrie s-a desfășurat Campania „Să creștem fără Violență”, în cadrul campaniei au fost marcate: Ziua Internațională a Toleranței- 16 noiembrie, Ziua Internațională de prevenire a Abuzului asupra Copilului – 19 noiembrie, Ziua Internațională a Drepturilor Copilului- 20 noiembrie.

 

În acest context, a fost desfășurat concursul de creare al panoului clasei cu Drepturile și Obligațiile elevilor, de asemenea s-au desfășurat lecții de informare în cadrul managementului clasei.

 

Iar, la data de 21 noiembrie au avut loc diverse activități cu implicarea claselor primare. Astfel, elevii au vizionat filmulețe de prevenire a abuzului asupra Copilului, au aflat că: „fiecare copil are Dreptul să crească în dragoste și protecție”. Au mai aflat că Violența nu este o cale de rezolvare a problemelor, iar proverbul ce ție nu-ți place, altuia nu-i face a fost motto-ul zilei.

 

Totodată, ținând cont că la 19 noiembrie – Ziua Internațională de prevenire a violenței împotrivă copilului, elevii au confecționat din panglică albastră simbolul acestei zile și l-au purtat în piept în semn de solidaritate.

 

Iar, cel mai importat este că elevii au înțeles că dacă ceva rău li-se întâmplă sau au nimerit într-o situație neplăcută, NU TREBUIE SĂ PĂSTREZE ÎN TAINĂ! Chiar dacă cineva cere să nu spună la nimeni. I-am rugat să țină minte: orice s-ar întâmpla, nu sunt singuri!