In vederea realizării planului de activitate al instituției pentru anul de studii 2024-2025 privind promovarea memoriei Holocaustului și culturii toleranței, în scopul sensibilizării elevilor față de prejudecăți și nedreptate, promovarea toleranței și combaterea rasismului, antisemitismului și altor forme de intoleranță, în perioada 27-31 ianuarie 2025 a fost organizată și desfășurată „Săptămâna memoriei Holocaustului” dedicată comemorării victimelor Holocaustului care a inclus diverse activități tematice complementare procesului educațional de sensibilizare a elevilor cu referire la fenomenul Holocaust.
„Săptămâna memoriei Holocaustului” a demarat conform unei agende de lucru:
1. La data de 28.01.2025, Cojușneanu Tatiana, profesoară de istorie a desfășurat o activitate tematică cu elevii clasei a IX-a cu subiectul: „ Crime de război. Holocaust”.
2. În perioada 27-31.01.2025 s-a organizat expoziția de literatură (fotografii, cărți, materiale tematice) cu genericul: „ Holocaust – crima oribilă a sec. XX ”;
3. Cojușneanu Tatiana, profesoară de istorie, pe parcursul săptămânii, în cadrul orelor de istorie a organizat Dezbateri cu elevii cu tematica: „Ce a fost Holocaustul”?
4.S-a organizat o expoziție de postere cu genericul: „Holocaust-memorie vie a omenirii”
5. La data de 28.01.2025 Consiliul elevilor, a invitat profesorii și elevii pentru a viziona filmul: Băiatul cu pijamale în dungi de John Boyne, – unul greu de acceptat, cu o poveste neobișnuită și devastatoare pentru sufletul omenesc, redată prin ochii unui copil, trasând prin fiecare cuvânt conturile unei lumi superficiale, în care haina îl face pe om, gradul militar este mai presus de binele familiei și ordinele se impun în detrimentul conștiinței umane. Ce s-a întâmplat acolo, va râmâne în inimile tuturor, greu de șters, greu de uitat …